Brugerværktøjer

Webstedsværktøjer


blog:dagbogen

Dagbogen

Se mere om dagbogen under 1 januar nedenfor.

2 januar

Det blev ikke til så meget her. Ovre på den anden side har de dog haft en del Suler og Mallemukker, så mon ikke der skulle være bedre held i morgen.

Også fint med flere gåsearter op Ringholms marker.

Selv har jeg arbejdet lidt på at booste min Boligbirding liste. En ganske underholdende fornøjelse her først på året. Skal opfordre flere til at deltage. Indtil videre er Odsherred slet ikke kommet på kortet i denne lille konkurrence. Er muligt at se forskel på fuglelivet i Nykøbing og Rørvig? I Rørvig kunne vi få deltagere i stort set alle ender af byen – vil der være forskelle? Konkurrencen kunne måske også vise lidt om de arter vi normal ikke får gjort så meget ved, f.eks. hjem har Gråspurv i sin have her om vinteren? Hos mig er der i alt fald ikke nogen – de dukker først op, når foråret nærmer sig.

Chancerne for lidt ordentlig havobs skulle være til stede i morgen og vel især på søndag.

God weekend.

LB

1 januar

Først og fremmest et rigtig godt og fuglerigt Nyt År til alle RF’ere.

Formålet med denne nye rubrik er at skabe lidt mere liv på vores hjemmeside. Den er først og fremmest tiltænkt en feltornitologisk vinkel, hvad bød dagen i dag på af spændende ting – og ikke mindst hvor eller hvad kan/skal man satse på i morgen – det sidste efter ønsker fra flere sider.

Hvem skal skrive/bidrage til dagbogen?

Alle der har lyst. I første omgang er det undertegnede der lægger tekster på, men alle har lyst kan få adgang til at skrive – kontakt KES.

2014 blev et rigtigt fint år for RF – især foråret. Som det nok er rygtedes godt nok til at redaktionen har besluttet at lave den årlige rapport endnu engang – den bliver nr 42 i rækken – i sandhed en flot serie! Det er ’same procedure as last year’ – der dog åbent for nye skribenter. Hvis du er interesseret i at deltage kontakt JB. Arbejdet med rapporten starter med det traditionelle forfattermøde 10 januar.

Vi laver udtræk til bearbejdning fra DOFbasen en af de nærmeste dage – så hvis du ikke er færdig med tastning af sidste års materiale er det ved at være tid.

Vejret i dag har ikke været det bedste, men der er dog kommet et par ”godbidder” i bogen: Tyrkerduen kurrer – det førte spæde forårstegn og en bekræftelse på at lyset er vendt. En tur i skoven gav en del Korsnæb – dog kun små, men ude på Korshage havde de mere held – en fin flok på 14 Hvidvingede. Dagens topscorer blev dog en Lille Skallesluger i Dybesø (EVR) – vel året første ’overraskelse’.

Udsigterne for i morgen er heller ikke for lovende, men mon ikke det kan blive til lidt lommer og lignende i den vestlige kuling de lover især om eftermiddagen. Selv om det suser i træerne kan formiddagen måske bruges til at finde nogle Hvidvingede Korsnæb – der er ingen der ved, hvor længe de bliver.

Hvis du har ønsker/ideer til dagsbogen så send et par linjer til

			Lasse Braae
Du kunne skrive en kommentar hvis du var logget ind.
blog/dagbogen.txt · Sidst ændret: 2015/01/02 21:14 af lb