Brugerværktøjer

Webstedsværktøjer


blog:fotos_pa_hjemmesiden

Dette er en gammel revision af dokumentet!


Fotos på hjemmesiden

Se også: Vejledning til fotografer

RF's hjemmeside består af flere delvist uafhængige dele: Observationerne findes i DOFbasen, tabellerne i Google-Docs og vores fotos i Flickr.
Her er en kort vejledning til hvordan man kan bruge vores hjemmeside i kombination med Flickr til at finde rundt blandt de mange billeder.
Bemærk: Præcist hvilke valgmuligheder man har i Flickr afhænger af om man er logget på eller ej. I denne vejledning går jeg ud fra at man ikke er logget på.

1. Fotostriben på startsiden

Når man klikker på et af billederne får man et pop-up-vindue med en noget større udgave af billedet. Udover selve billedet kan man også se billedets titel, men ikke yderligere oplysninger.
Hvis man vil se billedet i fuld størrelse og alle de oplysninger som er knyttet til billedet, skal man klikke på teksten View on Flickr i nederste højre hjørne. Man forlader så vores hjemmeside og skifter til Flickr. Billedet er nu i (næsten) fuld størrelse, (klik evt. på billedet).
Der er også mulighed for skifte frem og tilbage til de øvrige billeder med pil-knapper til højre og venstre.
Under billedet er vist alle tilgængelige oplysninger. Bl.a. er der her også et link til det arts-album som billedet er placeret i, her kan man finde alle øvrige billeder af den pågældende art.

2. Indholdsfortegnelse

Hvis man klikker på menu-punktet „Indholdsfortegnelse“ under Fotos forlader man vores hjemmeside og hopper i stedet til Flickr. Der er her fire hovedgrupper (Collections i Flickr-sprog): Fugle, Pattedyr, Insekter mm. og Diverse. Hver af disse hovedgrupper har et eller flere niveauer af undergrupper. For fuglenes vedkommende er der i nederste niveau et arts-album (Flickr-sprog) for hver enkelt art.
Man kan også i Flickr finde en komplet liste over alle „albums“, med de senest oprettede først.

3. Photostream

Dette menu-punkt linker til Flickr. Man kan her se alle uploadede fotos, med de nyeste først. Dette svarer til en stor udgave af „fotostriben“.

4. Kamerarulle/Fotoarkiv

Dette punkt er desværre kun tilgængeligt når man er logget på som fotograf.

5. Artsarkivet

Vælg først artsgruppe i RF-hjemmesidens menu, og derefter art.
Under hver enkelt art på er der en billed-stribe med alle billeder af denne art, med de nyeste først. Hvis man klikker på et af billederne, hopper man til denne arts album i Flickr. Her er de nyeste fotos desværre placeret sidst. Flickr har fået meget kritik for dette, men siger at der er tekniske grunde til at dette ikke kan ændres.

6. Flickr-søgning

Øverst i hvert Flickr-vindue er der et meget effektivt søgefelt. Prøv f.eks. med et dansk eller engelsk artsnavn…
Med „Advanced“ kan man også søge efter tags: „Nordisk Lappedykker“ rfst hovvig „Foto DO“ , skulle gerne give alle billeder af Nordisk Lappedykker med tags: rfst, hovvig og Foto DO.

Du kunne skrive en kommentar hvis du var logget ind.
blog/fotos_pa_hjemmesiden.1510501037.txt.gz · Sidst ændret: 2017/11/12 16:37 af kes