Brugerværktøjer

Webstedsværktøjer


blog:fotos_pa_hjemmesiden

Dette er en gammel revision af dokumentet!


Fotos på hjemmesiden

Se også: Vejledning til fotografer

RF's hjemmeside består af flere delvist uafhængige dele: Observationerne findes i DOFbasen, tabellerne i Google-Docs og vores fotos i Flickr.
Her er en kort vejledning til hvordan man kan bruge vores hjemmeside i kombination med Flickr til at finde rundt blandt de mange billeder.
Bemærk: Præcist hvilke valgmuligheder man har i Flickr afhænger af om man er logget på eller ej. I denne vejledning går jeg ud fra at man ikke er logget på.

1. Fotostriben på startsiden

Når man klikker på et af billederne forlader man vores hjemmeside og skifter til Flickr. Billedet er nu i (næsten) fuld størrelse, (klik evt. på billedet). Der er også mulighed for skifte frem og tilbage til de øvrige billeder med pil-knapper til højre og venstre.
Under billedet er vist alle tilgængelige oplysninger. Bl.a. er der her også et link til det arts-album som billedet er placeret i, her kan man finde alle øvrige billeder af den pågældende art.

2. Indholdsfortegnelse

Hvis man klikker på menu-punktet „Indholdsfortegnelse“ under Fotos forlader man vores hjemmeside og hopper i stedet til Flickr. Der er her fire hovedgrupper (Collections i Flickr-sprog): Fugle, Pattedyr, Insekter mm. og Diverse. Hver af disse hovedgrupper har et eller flere niveauer af undergrupper. For fuglenes vedkommende er der i nederste niveau et arts-album (Flickr-sprog) for hver enkelt art.
Man kan også i Flickr finde en komplet liste over alle „albums“, med de senest oprettede først.

3. Photostream

Dette menu-punkt linker til Flickr. Man kan her se alle uploadede fotos, med de nyeste først. Dette svarer til en stor udgave af „fotostriben“.

4. Kamerarulle/Fotoarkiv

Dette punkt er desværre kun tilgængeligt når man er logget på som fotograf.

5. Artsarkivet

Vælg først artsgruppe i RF-hjemmesidens menu, og derefter art.
Under hver enkelt art på er der en billed-stribe med alle billeder af denne art, med de nyeste først. Hvis man klikker på et af billederne, hopper man til denne arts album i Flickr. Her er de nyeste fotos desværre placeret sidst. Flickr har fået meget kritik for dette, men siger at der er tekniske grunde til at dette ikke kan ændres.

6. Flickr-søgning

Øverst i hvert Flickr-vindue er der et meget effektivt søgefelt. Prøv f.eks. med et dansk eller engelsk artsnavn…
Med „Advanced“ kan man også søge efter tags: „Nordisk Lappedykker“ rfst hovvig „Foto DO“ , skulle gerne give alle billeder af Nordisk Lappedykker med tags: rfst, hovvig og Foto DO.

Du kunne skrive en kommentar hvis du var logget ind.
blog/fotos_pa_hjemmesiden.1590388031.txt.gz · Sidst ændret: 2020/05/25 08:27 af kes