Brugerværktøjer

Webstedsværktøjer


blog:rf_rapport_-_1_status_opdatering_-_midt_i_1._halvleg

RF rapport 2016 - første status opdatering - "midt i 1. halvleg"

Godt Nyt År til alle bidragydere – og tak for god tålmodighed med diverse henvendelser i forbindelse med første gennemgang af vores datamateriale fra 2016.

Alle de præliminære tal forligger nu og de fleste er tilgængelige via hjemmesiden:

* Forårtræk

* Efterårstræk

* Rasttal Hovvig

* Rasttal Rørvig Bugt

* Rasttal Nakke Kær

Desuden er der lavet en oversigt over støre dage (flere rovfugle + trane)

* Store trækdage

De store trækdage kan være yderst vanskelige at vurdere og enkelte noteringsfejl kan give udslag – jeg vil derfor opfordre dem, der var heldige at være med, til at kikke på disse dage og se om det ser rimelig ud. Det havde nok været lettere, hvis disse tal havde været lidt før på banen, så planen er fremover, at udarbejde dem løbende (få dage efter – hvor det nok også er lidt mere interessant at kikke på).

Tak til alle for de mange bidrag. Det er lige før det er overvældende – i ordets egentlige forstand! - over 53.000 obs. Det tager altså lidt tid at tygge sig igennem dette materiale. Mange oplysninger finder vej til rapporten – ikke bare i år, men også på sigt, der er dog også en del ”fyldtal” som ”bare” giver en masse arbejde og slører det væsentlige. I stedet for daglige ”upræcise” tal er det bedre med præcise tal fra fx hver tredje dag. Opfordringen er ikke at rapportere mindre, men overveje lidt mere, hvad det et man rapporterer. F.eks. vil mere detaljere oplysninger om trækket kunne generere en del større tal for mange arter.

Det er svært at få folk til at ændre vaner, men det naive håb er, at vi stadig kan bevæge os fremad (selvom det til tider gå langsomt). Der er de sædvanlige hjertesuk med Lom sp – brug Rød/Sortstrubet Lom, Alkefugl sp – brug Lomvie/Alk, en del af de ret uanvendelige OF fugle – flere har været oplagt træk (og det er blevet rettet – tak for det) og sågar vintertid spøger stadig ind imellem.

Det vil gå for vidt at kommentere de enkelte tal her, men mange fine dage og flere rekorder fik vi da (husk tallene er ikke endelig endnu – så de kan blive ændret!)

Hermed ønsket god obs med masser af spændende oplevelser ved Rørvig 2017 til alle.

8 jan 2017 LB

Du kunne skrive en kommentar hvis du var logget ind.
blog/rf_rapport_-_1_status_opdatering_-_midt_i_1._halvleg.txt · Sidst ændret: 2017/01/08 23:11 af lb