Brugerværktøjer

Webstedsværktøjer


blog:styltelober_yngler

Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Begge sider forrige revision Forrige revision
blog:styltelober_yngler [2014/06/24 07:38]
kes
blog:styltelober_yngler [2014/06/25 17:49] (nuværende)
lb [Stylteløber yngler!]
Linje 8: Linje 8:
 //Hovvig 2014-05-18. Foto: KB// //Hovvig 2014-05-18. Foto: KB//
  
-Det bliver klart, at det er et par, hannen silkeblank i det sorte, hunnen mere brunsort og med mindre markant hovedtegning. Den næste time rakker de rundt i Hovvig og når blandt andet at efterse Ringholm/yderdæmningen inden de ender i Hovvigs norddel, der bliver hovedbasen. Her kan fuglene ses i hvert fald frem til 19/5 kl. 2035. 20/5 er de væk, men kun for 21/5 at blive genfundet i Nygaard Sø af Kristian Bruus Jensen, der i år har gjort det til sit speciale at finde store, spektakulære og sjældne vadefugle. +Det bliver klart, at det er et par, hannen silkeblank i det sorte, hunnen mere brunsort og med mindre markant hovedtegning. Den næste time rakker de rundt i Hovvig og når blandt andet at efterse Ringholm/yderdæmningen inden de ender i Hovvigs norddel, der bliver hovedbasen. Her kan fuglene ses i hvert fald frem til 19/5 kl. 20:35. 20/5 er de væk, men kun for 21/5 at blive genfundet i Nygaard Sø af Kristian Bruus Jensen, der i år har gjort det til sit speciale at finde store, spektakulære og sjældne vadefugle. 
  
 Den lille nyanlagte sø var nærmest designet til Stylteløber. De vegetationsløse øer var allerede opdaget af bl.a. et Klydepar og Små Præstekraver. Det går hurtigt. 24/5 redebygning, parring og aggressiv territorial adfærd. 25/5 rugning indledt! De kommende uger samme billede. Hun ruger med korte afløsninger af han. Han vogter og afviser med stort temperament krager, måger og lignende. Den lille nyanlagte sø var nærmest designet til Stylteløber. De vegetationsløse øer var allerede opdaget af bl.a. et Klydepar og Små Præstekraver. Det går hurtigt. 24/5 redebygning, parring og aggressiv territorial adfærd. 25/5 rugning indledt! De kommende uger samme billede. Hun ruger med korte afløsninger af han. Han vogter og afviser med stort temperament krager, måger og lignende.
blog/styltelober_yngler.txt · Sidst ændret: 2014/06/25 17:49 af lb