Brugerværktøjer

Webstedsværktøjer


blog:sydlig_nattergal_2_5_2014_og_hvordan_man_kender_forskel_pa_kald_af_nattergale

Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Begge sider forrige revision Forrige revision
blog:sydlig_nattergal_2_5_2014_og_hvordan_man_kender_forskel_pa_kald_af_nattergale [2014/08/15 16:40]
kes
blog:sydlig_nattergal_2_5_2014_og_hvordan_man_kender_forskel_pa_kald_af_nattergale [2014/08/19 10:34] (nuværende)
lb
Linje 4: Linje 4:
  
 ** - og hvordan man kender forskel på kald af Nattergale** ** - og hvordan man kender forskel på kald af Nattergale**
 +
 +Indledningvis skal bemærkes, at observationen endnu ikke er behandlet af DKU's Kvalitetsudvalg.
  
 Under en morgentur rundt om Flyndersøengen denne dag havde jeg fornøjelsen af en meget vokal Nattergal. Den sad i en stor busk lige syd for vejen, der hvor Markskellet munder ud i Korshagevej. Jeg blev straks klar over, at dette var en lidt usædvanlig Nattergal. Den blev bare ved med at sige noget. Typiske høje tynde ”i” lyde med den karakteristiske nattergaleknarren iblandet med jævne mellemrum. Umiddelbart gav den en hidsig fornemmelse – uden at jeg dog kunne sige, hvad det var specifikt, der bevirkede dette. Tre gange brød den ud i egentlig sang, men hver gang så kort, at den lige præcis ikke kunne bestemmes med sikkerhed, men klangfarven på sangen gav helt klare associationer i retning af Sydlig Nattergal. Det lykkedes også at se fuglen flere gange, men kun i glimt som forventet en havstor brunlig sag – helt klart en Nattergal - måske var halen noget rustrød – men igen, ikke set god nok til en 100% diagnostisk bestemmelse. Jeg havde dog hørt den kalde uafladeligt i adskillige minutter, så bestemmelsen burde ikke være svær, når jeg kom hjem til noget sikkert kildemateriale. Under en morgentur rundt om Flyndersøengen denne dag havde jeg fornøjelsen af en meget vokal Nattergal. Den sad i en stor busk lige syd for vejen, der hvor Markskellet munder ud i Korshagevej. Jeg blev straks klar over, at dette var en lidt usædvanlig Nattergal. Den blev bare ved med at sige noget. Typiske høje tynde ”i” lyde med den karakteristiske nattergaleknarren iblandet med jævne mellemrum. Umiddelbart gav den en hidsig fornemmelse – uden at jeg dog kunne sige, hvad det var specifikt, der bevirkede dette. Tre gange brød den ud i egentlig sang, men hver gang så kort, at den lige præcis ikke kunne bestemmes med sikkerhed, men klangfarven på sangen gav helt klare associationer i retning af Sydlig Nattergal. Det lykkedes også at se fuglen flere gange, men kun i glimt som forventet en havstor brunlig sag – helt klart en Nattergal - måske var halen noget rustrød – men igen, ikke set god nok til en 100% diagnostisk bestemmelse. Jeg havde dog hørt den kalde uafladeligt i adskillige minutter, så bestemmelsen burde ikke være svær, når jeg kom hjem til noget sikkert kildemateriale.
blog/sydlig_nattergal_2_5_2014_og_hvordan_man_kender_forskel_pa_kald_af_nattergale.txt · Sidst ændret: 2014/08/19 10:34 af lb