Brugerværktøjer

Webstedsværktøjer


om_hjemmesiden

Rørvig Fuglestations Hjemmeside indeholder:

  1. Oplysninger om Hjemmesiden og Foreningen
  2. En nyheds/artikel-sektion (Blog)
  3. Observationer fra DOFbasen
  4. Fotos
  5. Artsarkiv og Årsrapporter
  6. Tabeller

Hjemmesiden er i princippet en Wiki opbygget vha. DokuWiki.

Alle har fri adgang til at se hele hjemmesidens indhold. For at tilføje/ændre artikler skal man være logget ind som bruger. Send en mail til webmaster for at blive oprettet som ny bruger på et af nedennævnte niveauer.

Selve hjemmesidens struktur, herunder menuen i venstre sidebjælke, kan kun ændres af brugere med Administrator-rettigheder.
Artikler i Bloggen samt i Artsarkivet/Årsrapporterne kan oprettes og redigeres hvis man har Forfatter-rettigheder.
Hvis man er oprettet som almindelig „User“ kan man kommentere indlæg i Bloggen.

Den primære adgang til hjemmesidens forskellige dele foregår via menuen i „sidebjælken“ til venstre på skærmen. Bemærk at hjemmesiden er udviklet til brug på en forholdsvis stor computer-skærm. Hjemmesiden fungerer dog også på smartPhones og tablets, men her vil sidebjælken ofte fra starten være skjult. Der er to typer links i menuen: 1) Interne links til andre sider i wiki'en, der åbner i samme vindue og sidebjælken bevares i vinduets venstre del. 2) Eksterne links (markeret med en lille globus), der åbner i et nyt browser-vindue (eller evt. en ny „tab“ i samme vindue). Hvis man „farer vild“ skal man altså først finde tilbage til det oprindelige vindue, og så her enten klikke på menuens første punkt „Start“ eller alternativt på vores logo (de tre traner).

Menuen er inddelt i en række sektioner med hver sin overskrift og en række underpunkter. For ikke at gøre menuen for uoverskuelig er kun de vigtigste underpunkter vist. De fleste sektioner slutter derfor med et punkt „mere…“ som linker til en side med en komplet liste over alle de sider der hører til denne sektion.

Bemærk at flere dele af RF's hjemmeside ligger helt eller delvist udenfor selve wiki-strukturen. Vi (RF's webmastere) har derfor ingen eller kun begrænset mulighed for at vælge hvordan disse dele af hjemmesiden præsenteres og fungerer. Dette gælder:

  • Observationer fra DOFbasen
  • Fotos i Flickr
  • Tabeller i Google-Docs

Bemærk også at DOFbasen, Flickr og Google-docs fungerer helt uafhængigt af RF's hjemmeside. Hvis man vil have mulighed for at tilføje/ændre i observationer, fotos og tabeller skal man oprettes som bruger af hhv. DOFbasen, Flickr og Google-docs.

Se også:
Fotos på hjemmesiden
Sitemap

om_hjemmesiden.txt · Sidst ændret: 2016/08/01 09:29 af kes