Brugerværktøjer

Webstedsværktøjer


blog:graasejler

Gråsejler Korshage 7/11-2023

NY ART FOR RØRVIG

Observation og fotos: John Rieland

Indrykket og kommenteret af Jørgen Bech

Finderbeskrivelse:
Rørvig Fuglestations første Gråsejler er nu en realitet. Gråsejleren blev registreret og fotograferet på Korshage af undertegnede. Tirsdag den 07. november 2023 klokken 10:27 kom Gråsejleren, i en let vind fra sydvest, sejlende ind (undskyld udtrykket) fra Isefjorden, fløj rundt over Korshage-spidsen et par minutter, for derefter at forsvinde ud over Isefjorden klokken 10:30, samme vej som den var kommet ind. /John Rieland

Tre minutter, én observatør – så var den væk igen. I mangel af strategiske klinter der kunne indfange en rastende fugl, måtte Gråsejler næsten komme på denne måde. Fra Korshage. Selvom dette senefterår igen – med de varme, fugtige vinde fra syd – bød på et igangværende influx af Gråsejler (ca. 10) er det uforudsigeligt om/hvornår en fugl rammer Korshage.
Heldigvis var John på plads, som så mange gange før, og kamerabevæbnet!
Virkeligt fine doku-fotos ikke mindst fordi den kom ind helt lavt:

Man får indtryk af en relativt lys sejler med ret stort, rundt hoved og lidt bredvinget. Hovedet er lyst med lys pande og bred lys afgrænsning af struben. Masketegningen er iøjefaldende.
Der er tydelig skæltegning på undersiden.

Overside med tydelig saddel – mørkere ryg mod lysere vingedækkere. Der er kontrast i vingen med mørkere håndsvingfjer. I alt mere detaljeret end den mere ensartede overside hos Mursejler.
Denne iagtagelse er endnu ikke behandlet af SU, men det bør blive en rutinesag med den smukke dokumentation.
Gråsejler er Rørvigs første SU-art for 2023. Virkeligt en løfter for året, som vil pynte på artslisten som nr. 324 (A-C arter) efter færdigbehandling i SU.

Diskussion

, 2023/11/15 00:39
Flot fund - tillykke med det. Kameraet ser mere end øjet - Så godt er aldrig lykkedes for undertegnede at se arten under sydligere himmelstrøg, men som angivet i artiklen, så hjælper det, når den kommer ned i højde.
Du kunne skrive en kommentar hvis du var logget ind.
blog/graasejler.txt · Sidst ændret: 2023/11/15 08:31 af kes